Skip to main content

Wat is een emulator?

Een emulator of simulator is software die de werking van een bepaald apparaat of besturingssyssteem simuleert, zoals iOS of Android. Misschien ken je emulators als een manier om oude Nintendo-games op je pc te spelen. Door ontwikkelaars wordt het ingezet om de werking van software op verschillende apparaten te testen. Op deze pagina lees je meer over emulators.

Wat is de beste emulator voor iOS of Android?

In een ideale situatie zorgen ontwikkelaars dat ze veel verschillende apparaten tot hun beschikking hebben om software te testen. Dat kost echter niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. Een emulator, bijvoorbeeld voor iOS of Android, is een goedkopere oplossing. Bovendien kun je met een emulator vaak specifieke toestellen testen.

De keerzijde van deze manier van testen: het is en blijft een simulatie. Sommige specifieke functionaliteiten kun je alleen goed testen op het echte apparaat. Daarom is het testen op emulators nooit helemaal waterdicht. Voor een snelle check is het echter prima. Veel ontwikkelsoftware, zoals Xcode (iOS) en Android Studio (Android) hebben ingebouwde emulators/simulators die geautomatiseerde scans uitvoeren.

De beste emulator voor iOS
De beste emulator voor Android

Hoe gebruikt Brthrs emulators?

Om een app zo goed mogelijk te testen gebruikt Brthrs niet alleen emulatoren, maar ook fysieke toestellen. Dat is immers de enige manier om gebruikers te garanderen van de beste ervaring. Wil je meer weten over onze werkwijze? Stuur ons gerust een berichtje!

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud