Skip to main content

Wat is Machine Learning?

Machine Learning is de kunstmatige intelligentie (AI) waarmee digitale apparaten en toepassingen zelfstandig leren. Op die manier verbeteren algoritmes zichzelf met input en data, zonder dat extra programmeerwerk vereist is. AI wordt dus ingezet om zelflerende algoritmes te creëren.

Wat zijn de voordelen van Machine Learning?

Machine Learning maakt digitale ervaringen efficiënter. Zelflerende algoritmes automatiseren terugkerende processen en workflows. Dat is niet alleen gemakkelijker, maar bespaart tijd en geld. Algoritmes zijn bijvoorbeeld in staat mensen en objecten op foto’s automatisch te labelen. Een ander voorbeeld is een spamfilter dat ongewenste e-mail zelf in quarantaine plaatst. Andere bekende voorbeelden:

  • Zoekmachines: Google geeft de meest relevante resultaten met een complex algoritme. Dat is onder andere gebaseerd op je zoekgeschiedenis.
  • Voetbalverslagen: een algoritme houdt aan de hand van input en data uit het veld zelf de puntentelling en andere statistieken bij
  • Natuurlijke taalherkenning: zelflerende algoritmes herkennen de functie en betekenis van woorden en zinnen. Dat zorgt voor betere vertalingen.
Wat zijn voorbeelden van Machine Learning?

Verbeter jouw organisatie met Machine Learning

ML is een waardevolle toevoeging voor jouw digitale project. Het is een krachtige oplossing om processen en workflows te automatiseren. Vaak is de data voor een zelflerend algoritme al aanwezig binnen jouw organisatie. Je moet dan alleen het juiste concept bedenken om de data nuttig in te zetten. Brthrs denkt graag met je mee over de mogelijkheden van ML voor jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Hoe werkt Machine Learning?
Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud