Skip to main content

Wat is de AVG?

De AVG is een privacy-wet die verplichtingen stelt aan het verwerken van persoonsgegevens. Je moet altijd toestemming vragen om data van klanten te verzamelen, maar je moet ook een goede reden hebben om gegevens te bezitten. Op deze pagina leggen we uit hoe je hier het beste mee omgaat.

Voor wie geldt de AVG?

De AVG geldt in de hele Europese Unie, en ieder bedrijf moet zich eraan houden: of dat nu een grote multinational of eenmanszaak is. Als je niet zeker weet of je voldoet aan deze privacy-wetgeving, stel jezelf dan de volgende vragen. Is één van de antwoorden nee? Dan is er werk aan de winkel.

  1. Heb je toestemming gevraagd voor het verzamelen van persoonsgegevens?
  2. Zijn de gegevens voldoende beveiligd?
  3. Kun je gegevens terugvinden en wissen, als jouw klant daarom vraagt?
Hoe werkt de AVG?
Voor wie geldt de AVG?

Hoe word jij AVG-proof?

Brthrs gebruikt externe diensten in elk product dat wij ontwikkelen. Denk aan Google Analytics voor statistieken, Intercom voor support en Amazon (AWS) voor hosting. Deze diensten verzamelen data van gebruikers. Om te zorgen dat je voldoet aan de AVG, sluit je als verantwoordelijke een verwerkersovereenkomst met de bedrijven. Dat is meestal eenvoudig: veel bedrijven hebben een standaardovereenkomst die je enkel hoeft te ondertekenen. Zo ben je snel AVG compliant.

Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vind je antwoord op alle vragen over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Je vindt op de deze pagina over de AVG van de AP alle beschikbare informatie.

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud