Skip to main content

Wat is Amazon AWS?

Amazon Web Services (AWS) is de grootste cloud-oplossing ter wereld. Het platform van tech-gigant Amazon bevat veel verschillende services en API’s. Brthrs zet AWS met name in om de data van onze projecten sneller te tonen en te verwerken.

Hoe werkt Amazon AWS?

Amazon AWS biedt veel mogelijkheden voor ontwikkelaars van digitale producten, zoals Brthrs. Een website of app met veel visuals vraagt een hoop van de server. Door afbeeldingen en andere grote content in de cloud te verwerken, neem je de rekenkracht bij servers weg. AWS maakt een applicatie sneller en stabieler.

Wat zijn de voordelen van Amazon AWS?
Hoe werkt Amazon AWS?

Wat zijn de voordelen van AWS?

Naast het wegnemen van rekenkracht heeft AWS een aantal andere grote voordelen. Wij zetten ze hieronder voor je op een rij:

  • Schaalbaarheid: de flexibele mogelijkheden van de cloud bieden niet alleen uitkomst als je grote hoeveelheden data verwerkt. Het is ook handig als je soepel wilt op- en afschalen. Een start-up heeft in eerste instantie niet veel capaciteit nodig. Komt de groei op gang, dan schakel je eenvoudig rekenkracht bij.
  • Veiligheid: wanneer je data op een eigen server bewaart, moet je zelf de veiligheidsrisico’s afdekken. Als je AWS inzet, komen je gegevens op een platform terecht dat de beste en meest up-to-date cyber-security hanteert.
  • Altijd beschikbaar: de cloud-omgeving van AWS is gebouwd op zogenaamde Availability Zones. Dat zijn fysieke datacenters over de hele wereld, met hun eigen stroomtoevoer, netwerken en verbindingen. Op die manier wordt de betrouwbaarheid en schaalbaarheid gegarandeerd.

Het gebruiken van de cloud biedt veel mogelijkheden voor een digitaal project. Nieuwsgierig wat cloud-oplossingen als Amazon AWS voor jouw organisatie kunnen betekenen? Brthrs adviseert je graag over de mogelijkheden.

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud