Overslaan naar hoofdinhoud

Wat is een API?

Een API (Application programming interface) is de software-interface die de ene applicatie met de andere applicatie laat communiceren. Het maakt een soepele overgang van gegevens van het ene systeem naar een ander systeem mogelijk. Praktisch gezien kunnen applicaties daardoor functionaliteiten of informatie van andere applicaties gebruiken.

Hoe gebruik je een API?

API’s zorgen voor de interactie tussen applicaties, gegevens en apparaten. De werking is te vergelijken met een ober in een restaurant. De ober neemt jouw bestelling op, en brengt deze naar de kok (de applicatie). Een goede ober levert jouw bestelling (de gegevens uit de applicatie) tijdig en op de correcte manier af bij jouw tafel. Meer beeldend ingesteld? Bekijk de video hiernaast om dit voorbeeld in zijn werk te zien.

API’s spelen onder meer een sleutelrol bij het bestellen van vliegtickets. Vergelijkingssites als Skyscanner en CheapTickets tonen alle beschikbare vluchten naar een bepaalde bestemming. Die informatie is beschikbaar door het aanspreken van de API’s van luchtvaartmaatschappijen.

Hoe gebruik je een API?

Hoe gebruik je een API?

Veel grote en kleine organisaties stellen een API beschikbaar voor externe ontwikkelaars. Een bekend voorbeeld is de Share-functie van Facebook, die iedereen aan zijn website en app kan toevoegen. Google biedt een API aan om functies van Google Maps te gebruiken. Zo zijn er tal van voorbeelden. Brthrs Agency gebruikt API’s om functionaliteiten snel en veilig in jouw applicatie of website te implementeren.

Meer weten over API’s en hoe je deze in jouw project kunt gebruiken? Stuur een bericht of kom eens langs op ons kantoor in Utrecht!

Verder lezen: Wat is een API en wat kun je ermee?

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Naar de inhoud springen