Skip to main content

Een professionele webshop heeft veel voordelen. Wil je daarom ook graag een eigen professionele webshop, of wil je zelf een WordPress webshop maken? Dan is de webshop plugin voor WordPress van WooCommerce hier een zeer geschikt systeem voor!

WooCommerce is ooit begonnen als een simpele plugin, maar inmiddels is dit met wereldwijd miljoenen downloads de populairste plug-in voor het bouwen van een webshop. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid, vele extra plugins en de modulaire opbouw vormt WooCommerce de basis voor miljoenen webshops over de hele wereld.

Maar, wat is WordPress WooCommerce precies? Hoe maak je een webshop met WordPress en WooCommerce en wat zijn handige plugins voor WooCommerce om te gebruiken? Je leest het in deze blog.

Wat is WordPress WooCommerce?

Om een webshop op WordPress te maken kun je WooCommerce installeren. WooCommerce is een gratis WordPress plug-in en is speciaal ontwikkeld om je fysieke of digitale producten te kunnen verkopen. Je kunt een simpel product verkopen, maar ook een variabel product verkopen met verschillende kleuren en maten. Met WooCommerce bouw je heel eenvoudig je eigen webshop. Feitelijk is het alleen een extensie op je WordPress website. Via het WordPress dashboard kun je gemakkelijk alles binnen je webshop beheren met WooCommerce. Let wel op, dit betekent niet dat je met WooCommerce een website in één keer omtovert tot een webshop.

WordPress WooCommerce is als plug-in de basis van je webshop. Vanuit deze plugin kun je het assortiment toevoegen en alle producten beheren. Hiervoor dien je wel gebruik te maken van andere plug-ins en eventueel gratis of premium thema’s. Geen zorgen, het aanbod aan WooCommerce plugins en thema’s is enorm en zorgt voor extra functionaliteiten aan WooCommerce. Een professioneel ogende en goed werkende webshop is met WooCommerce dus zo geregeld.

Foto van kristine, robert en reinoud op het kantoor van Brthrs. Terwijl ze tekenen op een whiteboard

Hoe maak je een webshop met WordPress WooCommerce?

Om te beginnen moet je uiteraard de WordPress plugin WooCommerce installeren. De plugin zelf is geheel gratis en deze kun je downloaden en installeren vanuit de backend.

Je webshop zelf opbouwen of gebruik maken van een WooCommerce Template

Nadat je WooCommerce hebt geïnstalleerd kun je ervoor kiezen om de webshop zelf op te bouwen of hier een bestaand WooCommerce thema voor te gebruiken. Als startende webshop is de keuze voor een bestaand thema een prima optie. De template kan namelijk aangepast worden naar de gewenste huisstijl om zo de juiste uitstraling te creëren.

Indien je kiest voor een thema zijn er verschillende gratis en betaalde mogelijkheden, afhankelijk van wat je plannen zijn met jouw nieuwe webshop. Denk hier wel goed over na, want bij ieder thema zit meer dan alleen een leuk design. De template dat je kiest, vormt voor langere tijd de basis van je webshop. Hou dus rekening met flexibiliteit, snelheid en de mogelijkheid tot uitbreidingen. Het design van een template moet niet leidend zijn. Dit is immers gemakkelijker aan te passen dan de ingebouwde functionaliteiten.

Belangrijk: Kies een snelle en betrouwbare hosting voor je WooCommerce webshop!

De WordPress WooCommerce plugin kan behoorlijk veel vragen van je hostingserver. Hou hier dus rekening mee en kies voor snelle en betrouwbare WooCommerce hosting. Een langzame website zal er anders voor zorgen dat een bezoeker sneller de website verlaat. Daarnaast is het belangrijk om de mogelijkheid tot uitbreiding te hebben. Een succesvolle webshop kan immers sneller groeien dan verwacht en het is absoluut zonde om deze groei niet te kunnen bijbenen.

Vul je WordPress webshop aan met WooCommerce plugins

WooCommerce op zichzelf is inderdaad al een plugin. Toch heb je ook plugins die je webshop nog beter maken voor de bezoeker. Er zijn vele gratis en betaalde plugins voor WooCommerce die je kunt installeren om jouw webshop geavanceerder en gebruiksvriendelijker te maken. In het geval van betaalde plug-ins kan dit gaan om een eenmalige betaling of een maandelijks abonnement, afhankelijk van de plugin.

Hieronder hebben we een aantal handige en veel gebruikte plug-ins voor WooCommerce op een rijtje gezet.

1. Mollie payments

Met iDeal als meest gebruikte betaalmiddel in Nederland is het belangrijk dat je dit ook aanbied op je webshop. Met de plugin van Mollie Payments kun je gemakkelijk alle verschillende betaalmethoden aanbieden in je webshop. Hierbij gaat er altijd een klein percentage van het bedrag naar Stichting Mollie Payments. Voor een iDeal transactie is dit bijvoorbeeld 0,29 eurocent.

2. All import pro plugin (betaalde plugin)

Met de WP All Import plugin voor WooCommerce kun je gemakkelijk datafeeds van je fysieke producten importeren in jouw webshop. Met een csv-bestand of spreadsheet kun je eenvoudig een datasets met een groot aantal producten toevoegen. Daarnaast is het via WP All Import mogelijk om heel nauwkeurig aan te geven wat er precies moet gebeuren met de data die je over zet. Ook is het mogelijk om content over te zetten in meerdere talen.

het kantoor van brthrs in utrecht

3. WPML koppeling (betaalde plugin)

Met de WPML Plugin vertaal je gemakkelijk en snel je webshop. Ideaal dus als je ook klanten uit het buitenland wil bereiken. Met WPML is het mogelijk om pagina’s, blogs en posts, menu items en zelfs teksten van de thema’s te vertalen. Ook deze plugin is betaald, maar daar tegenover staat een continue ontwikkeling van de plugin en support van het team indien dat nodig is.

4. WooCommerce Brands (betaalde plugin)

Met de WooCommerce Brands plugin creëer je gemakkelijk en snel merken en merkcategorieën voor jouw webshop. Hierdoor is het mogelijk om merken overzichtelijk te rangschikken, toe te voegen aan een widget en te koppelen aan je producten. Op deze manier is het gemakkelijk voor je klanten om merken terug te vinden en hierop te filteren. Ideaal dus als je jouw WooCommerce Webshop strak en professioneel wil laten overkomen.

5. WooCommerce EU VAT Number (betaalde plugin)

Een andere plugin vanuit WooCommerce is de EU Vat Number plugin. Met deze plugin is het mogelijk om je klanten met een buitenlands bedrijf, indien deze over een geldig VAT nummer beschikken, geen BTW te vragen. Deze plugin valideert het VAT nummer automatisch waardoor er geen extra kosten worden gerekend op het moment dat zij bestellingen doen bij jouw webshop.

6. Discount Rules for WooCommerce

Met de Discount Rules plugin voor WooCommerce stel je gemakkelijk kortingen en acties in voor jouw webshop. Deze gratis plugin heeft verschillende opties wat elk type kortingsactie wel mogelijk maakt. Zo kun je onder andere bulkkortingen, procentuele prijskortingen of kortingen vanaf een bepaalde aankoopprijs instellen. De betaalde Pro versie van deze plugin biedt daarnaast extra opties zoals het inzien van de aankoopgeschiedenis en kortingen over bepaalde productcategorieën en voor de verschillende variaties binnen een product.

Een eigen webshop op maat gemaakt

Wil je graag een eigen webshop op maat gemaakt? Brthrs helpt jou hier graag bij! Als WordPress VIP partner helpen wij graag bij jouw persoonlijk en professionele WordPress webwinkel. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

logo brthrs en logo wordpress vip

Leave a Reply

Ga naar de inhoud