Skip to main content

Nu de horeca moet sluiten en veel winkels minder worden bezocht, is er een zichtbare piek in de wereld van e-commerce. Waar de ‘bricks’ last hebben van weinig bezoeken omdat consumenten de deur bijna niet meer uit gaan of zelfs compleet sluiten, hebben de ‘clicks’ het drukker dan ooit.

Toch hebben veel ondernemers het op dit moment heel zwaar. Met name de ondernemers die het normaal gesproken juist van de fysieke bezoeken moeten hebben. Deze negatieve ontwikkeling is bij ons zeker niet onopgemerkt gebleven en daarom willen wij van Brthrs graag ons steentje bijdragen. Om deze reden bieden wij onze diensten op het gebied van webshop-ontwikkeling special voor alle ondernemers aan, voor een verlaagd tarief.

De mogelijkheden van een webshop

Met een webshop is er veel mogelijk en er komt dan ook veel kijken bij de ontwikkeling van een webshop. Denk bijvoorbeeld aan het beheer van het assortiment en de voorraden, de betaalmogelijkheden, een postcodecheck voor bezorgingen en natuurlijk de beveiliging in de vorm van een SSL-certificaat. Je wil natuurlijk dat alles goed werkt maar daarnaast ook veilig is. Zeker als het gaat om persoonsgegevens zoals wachtwoorden en betaalgegevens. Daarnaast is het ook belangrijk dat de webshop goed werkt voor zowel desktop als smartphones en tablets.

Het lijkt allemaal misschien een ingewikkeld verhaal, maar dat hoeft het niet te zijn. Er zijn veel platformen beschikbaar waar je gratis een eigen webshop kan inrichten. Houdt er wel rekening mee dat zaken als deskundigheid op het gebied van techniek, marketing en ontwerp noodzakelijk zijn om een goede webshop op te zetten. Maak je hier als ondernemer geen zorgen over, want Brthrs heeft dit allemaal in huis!

De voordelen van een eigen webshop

Een webshop biedt verschillende voordelen voor jou als ondernemer. Hieronder hebben wij enkele voordelen op een rijtje gezet:

  • Je kunt producten/diensten aanbieden zonder fysiek open te zijn, een webshop biedt dus een oplossing voor het vermijden van fysiek contact.
  • Je bent als webshop 24/7 bereikbaar voor klanten.
  • Je kan makkelijker een groter publiek bereiken via het internet.
  • Met het gebruik van slimme marketing kan je meer verkopen.
  • Met het gebruik van slimme online marketing kan je gericht targeten en adverteren op jouw specifieke doelgroep.
  • Je kunt gericht adverteren in jouw eigen regio dankzij goed gebruik van zoekmachineoptimalisatie.
  • Je kan het koopgedrag van klanten analyseren, om zo jouw klanten beter te leren kennen. Hierdoor ontstaan kansen die anders onbenut zouden blijven.

De kansen van een webshop voor jou als ondernemer

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus zitten momenteel veel mensen thuis. Zonder dat we het nadrukkelijk merken wordt er veel van ons gevraagd in deze tijden van sociale isolatie. Geconcentreerd thuiswerken blijkt soms een hele opgave met alle afleidingen in huis. Impulsen om tussendoor even een huishoudelijke taak te verrichten of om toch even op de bank te gaan zitten met een lekker kopje koffie moeten worden genegeerd.

Thuiswerken in tijden van corona en sociale isolatie vraagt om impulscontrole. Dit kost mentale energie en dat kunnen wij mensen maar voor een beperkte duur opbrengen. Je herkent dit bijvoorbeeld als je aan het lijnen bent of een alcoholvrije maand voor jezelf hebt ingesteld, maar het op een gegeven moment niet kan laten om toch een pizza te bestellen of een lekker biertje te drinken. De psychologische verklaring hiervoor is dat de energie die nodig is om je impulsen te onderdrukken simpelweg op is. Daarom merk je ook dat je jezelf stiekem toch wel even lekker voelt na het eten van die pizza of het drinken van dat biertje. Je lichaam hoeft op dat moment namelijk geen energie meer te spenderen aan het onderdrukken van de impulsen.

Dit voorbeeld geldt ook voor het onderdrukken van impulsen tot online aankopen. Daarbij is het bekend dat het kopen van nieuwe producten of lekker eten en drinken bij veel mensen voor een goed gevoel zorgt. Iets waar we in tijden van sociale isolatie net wat meer naar verlangen. Hier liggen dus grote kansen voor de webwinkels. Want ondanks dat men de deur veel minder uit gaat, blijft de behoefte om (online) aankopen te doen en zal die behoefte de komende tijd waarschijnlijk nog meer toenemen.

Jouw professionele webshop op maat

Als je besluit om een webshop te openen naast je huidige fysieke onderneming, is het natuurlijk belangrijk dat deze overeenkomt met jouw eigen look & feel. Wij van Brthrs houden hier dan ook volledig rekening mee en ontwerpen een webshop die aansluit bij jouw huidige huisstijl. Omdat veel ondernemers regionaal actief zijn heb je zelf de mogelijkheid om in te stellen vanuit welke gebieden je bestellingen accepteert. Uiteraard zorgen wij er ook voor dat jouw nieuwe webshop binnen een week al online staat.

Naar de inhoud springen