Skip to main content

Wat is TestFlight?

TestFlight is een populaire dienst om apps mee te testen op iOS, voordat je ze in de App Store zet. Het is eigendom van Apple. Ook Brthrs maakt gebruik van deze test-applicatie bij het ontwikkelen van digitale producten.

Hoe werkt TestFlight?

Het installeren van TestFlight is volledig gratis. Apps die je via TestFlight op je iPhone installeert herken je aan het oranje bolletje voor de naam van de app. Dat is om aan te geven dat het om een testversie gaat. De app zal vermoedelijk niet soepel draaien.

Als je een app van TestFlight gebruikt, zullen bepaalde functionaliteiten niet volledig werken. Het is immers een bèta, een probeerversie. Daarom kunnen ontwikkelaars binnen TestFlight specifiek aangegeven waar je op moet letten bij het gebruiken van de app. Het is de bedoeling dat gebruikers op hun beurt feedback geven om de app te verbeteren. Dat levert uiteindelijk een beter product op.

Wat is TestFlight?
Wat zijn de voordelen van TestFlight?

Wat zijn de voordelen van TestFlight?

Brthrs er altijd op gericht om een digitaal product te ontwikkelen waar de klant, maar ook de eindgebruiker, tevreden mee is. Dat doen wij onder meer door een Agile werkmethode via Scrum, waarmee wij beter in staat zijn kwalitatieve producten te ontwikkelen. TestFlight sluit uitstekend aan op deze werkwijze. Het stelt ons in staat werkende prototypes van een iOS-app aan klanten te tonen, om ze alvast bepaalde functionaliteiten uit te laten proberen. Omdat feedback al in een vroeg stadium mogelijk is, levert dat een beter eindproduct op. Wil je meer weten over onze werkmethodes? Stuur ons gerust een berichtje!

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud