Skip to main content

Wat is scrum?

Scrum is een methode voor projectmanagement, gebaseerd op Agile. Het is een effectieve, flexibele manier om software te ontwikkelen. Brthrs maakt gebruik van Scrum bij het ontwikkelen van digitale producten. Deze manier van werken levert een product op waar zowel ontwikkelaar en opdrachtgever tevreden mee zijn.

Wat zijn de voordelen van Scrum?

Een multidisciplinair en zelfsturend team staat aan de basis van Scrum. Het project wordt als één team opgepakt en iedereen is betrokken bij de planning en taakverdeling. Voorafgaand aan de ontwikkeling stelt de product owner eerst een lijst eisen en taken op, waarvan de belangrijkste functionaliteiten als eerste worden ontwikkeld. Dat gebeurt uiteraard in samenspraak met de opdrachtgever.

De Scrum Master leidt dagelijks een meeting van 15 minuten, waarin ieder teamlid vertelt wat hij gedaan heeft, gaat doen en waar hij tegenaan loopt. Zo is er inzicht in de voortgang van het project en kan er kennis uitgewisseld worden Iedere twee tot vier weken is een oplevering: dat kan een volledig product zijn, of een stukje software. Dit geeft de klant voortdurend inzicht in de voortgang van het project.

Alle voordelen van Scrum op een rij:

  • Het maakt je team effectiever en efficiënter
  • Het levert snel resultaat op
  • Zowel klant als ontwikkelaar hebben beter inzicht
  • Je ontwikkelt alleen wat nodig is
Wat is scrum?
Wat zijn de voordelen van Scrum?

Scrum levert een beter product op

Scrum maakt de projecten van Brthrs doelgerichter. We bespreken de voortgang van onze projecten dagelijks in een korte team-meeting. Zo blijven we scherp op de haalbaarheid en verwachtingen van het project. Dat voorkomt teleurstellingen,  zowel bij ons als de opdrachtgever. En het belangrijkste: het levert uiteindelijk een product op waar iedereen tevreden mee is. Wil je meer weten over de manier waarop wij Scrum inzetten om digitale producten te verbeteren? Stuur ons gerust een berichtje!

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud