Skip to main content

Wat is Agile?

Agile is een moderne methode voor project management. Het doel van Agile is om zo efficiënt mogelijk te werken. Niet alleen voor een hogere klanttevredenheid, maar ook voor meer werkplezier en betere resultaten.

Door Agile werkt Brthrs Agency efficiënter

Agile staat voor wendbaar, lenig en flexibel. Omdat Brthrs projecten met agile organiseert, kunnen we sneller aan de slag en zijn resultaten eerder zichtbaar. Tegelijkertijd wordt de werkdruk verlicht. Er is geen dik projectplan meer nodig waarin alle inschattingen voor lange tijd vastgelegd staan. Het tijdpad van het project is opgedeeld in korte periodes, en in elke periode wordt iets waardevols opgeleverd. Op dit resultaat kan direct feedback gegeven worden. Onnodig werk wordt voorkomen, klanttevredenheid is gegarandeerd.

Wat zijn de voordelen van agile?
Hoe werkt agile?

De voordelen van Agile voor jouw project

Het grootste voordeel van Agile is dat we direct aan de slag kunnen, zonder eerst een ingewikkelde planning te maken. Jouw project is daardoor eerder af. Maar deze manier van werken heeft meer voordelen. Wij zetten ze allemaal voor je op een rijtje:

  • Snel resultaat: met agile werk je met korte cycli, of ‘sprints’. Na elke sprint wordt iets waardevols opgeleverd. Plannen is daardoor een stuk gemakkelijker dan een project met een lange doorlooptijd. Het verkort de totale duur van het project.
  • Flexibel werken: het past bij deze onvoorspelbare tijd om projecten flexibel in te richten. Zo spring je soepel in op plotselinge veranderingen of wensen, zonder waardevolle tijd te verliezen.
  • Nauw klantcontact: aan het einde van elke sprint kan de klant feedback te geven op het resultaat. Dat voorkomt ruis. Het leidt tot een eindresultaat dat volledig voldoet aan de wensen van de klant.
  • Hogere kwaliteit: omdat wij na elke sprint een zichtbaar en werkend deelproduct opleveren, ontdekken we fouten en afwijkingen sneller. Dat leidt tot een product van hogere kwaliteit.
Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud