Skip to main content

Wat is iOS?

iOS is het besturingssysteem van Apple voor mobiele apparaten en bestaat sinds 2007. Je vindt de software, die bekendstaat als goed en veilig, onder andere terug op de iPhone en de iPad. Brthrs heeft veel ervaring in het maken van apps voor iOS.

Wat zijn de voordelen van iOS?

iOS staat voor kwaliteit en veiligheid. Dat komt onder andere omdat het een zeer gesloten besturingssysteem is. Je kunt als gebruiker (en als ontwikkelaar) minder aanpassen dan op, bijvoorbeeld, Android. Een app moet altijd goedgekeurd worden voordat deze in de App Store wordt geplaatst. Dat komt de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid ten goede.

Dit zijn de grootste voordelen van iOS:

  • Het is veilig: dat heeft twee kanten. Aan de ene kant is niet elke app toegestaan, omdat er een uitgebreid goedkeuringsproces aan vooraf gaat. Anderzijds is het veilig omdat het systeem zo gesloten is. De kans dat je de software als normale gebruiker kapotmaakt is nihiel.
  • Het is gebruiksvriendelijk: iOS staat bekend om de minimalistische en overzichtelijke UI (User Interface), maar is tegelijkertijd erg veelzijdig. Je hebt geen technische kennis nodig om de vele opties van je iPhone en iPad te gebruiken.
  • Kwalitatief goede apps: alle apps in de App Store zijn eerst door een uitvoerig goedkeuringsproces gegaan, voor ze geïnstalleerd mogen worden op iOS. Alle apps zitten daarom kwalitatief goed in elkaar. Je hoeft daarnaast niet bang te zijn dat je malafide software installeert.

De strikte beveiliging op Apple-producten kan als beperkend ervaren worden. Het bedrijf voert een streng regime over functionaliteiten die wel en niet aangepast mogen worden. Op iOS moeten apps bijvoorbeeld voldoen aan een bepaalde UI (User Interface), terwijl Android daar veel losser in is.

Wat is iOS?
Waarom zou je iOS gebruiken?

Hoe maak je een app voor iOS?

Brthrs Agency heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van jouw iOS-app. Daarbij zijn jouw wensen het belangrijkst. We stellen een duidelijk doel en verhaal voor jouw app vast, en maken een pixel perfect ontwerp dat hierbij past. Wij laten de kenmerken en functionaliteiten naadloos aansluiten op jouw wensen en zorgen dat jouw iOS app de prettigste en snelste gebruikerservaring biedt.

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud