Skip to main content

Wat moet je doen om geen privacywetten te overtreden?

Het is van groot belang om bij het ontwikkelen van een digitaal product de privacywetgeving in ogenschouw te nemen. Brthrs Agency is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy en veiligheid, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken.

Veiligheid boven alles

Bij het publiceren van een app of website moet er voorzichtig worden omgesprongen met de gegevens van gebruikers. Dat begint al bij het invullen van een formulier waarin een klant zijn naam en adres moet invullen. Het is bij wet verboden om deze informatie over een onbeveiligde verbinding te verzenden.

En dat is niet meer dan logisch, want een onveilig, digitaal product kan verstrekkende gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een achterliggend systeem waarvan het klantenbestand onbeveiligd is. Hierdoor kan gevoelige data zomaar op straat komen te liggen. Dat is niet alleen vervelend; je bent hier als bedrijf ook verantwoordelijk voor.

Bij Brthrs Agency nemen we veiligheidsmaatregelen in acht om vervelende situaties te voorkomen. Zo leveren wij onze producten standaard met een versleutelde SSL-verbinding en werken met cloudoplossingen om gevoelige data te beschermen. Zo kom jij, of komt je klant, nooit voor vervelende verrassingen te staan. Meer weten over privacywetgeving en veiligheid? Stuur ons een bericht, of kom eens langs op ons kantoor in Utrecht!

Foto van Reinoud en Romana aan het werk op het kantoor van Brthrs
reinoud van brthrs op het kantoor van brthrs in utrecht

AVG Compliant

Op 25 mei 2018 zal er een nieuwe Europese privacy wetgeving van kracht zijn waar alle organisaties in de EU zich aan moeten houden. Al onze producten die wij ontwikkelen zullen AVG (Algemene Verordening gegevensbescherming) compliant zijn. Dit houdt in dat wij in zowel het ontwikkelen als bij de oplevering rekening houden met deze wetgeving en jouw hierbij ook adviseren.

Verder zullen wij een verwerkersovereenkomst moeten sluiten waarin wordt afgesproken hoe met persoonsgegevens omgaan waar wij ook toegang tot hebben.

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud