Overslaan naar hoofdinhoud

Wat is een framework?

Een framework is het raamwerk waarop programmeurs een website of applicatie bouwen. Het is daarom de basis voor elk digitaal project. Een groot voordeel van een framework is dat je jouw applicatie bouwt binnen een standaardset van regels en functionaliteiten. Dat bespaart tijd en is minder foutgevoelig. Op deze pagina lees je meer over frameworks.

Wat zijn de voordelen van een framework?

Een framework zorgt ervoor dat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Dat komt omdat veelgebruikte functionaliteiten al in het raamwerk zijn gebouwd. Een CMS, zoals WordPress, is een voorbeeld van een framework. Als je WordPress gebruikt voor je website hoef je geen code meer te programmeren om een pagina of artikel aan te maken. Omdat alle basisfunctionaliteiten voor een website al zijn opgevangen, hoeft een programmeur zich alleen te focussen op de details.

Dit zijn de grootste voordelen van een framework op een rij:

  • Je hoeft niet vanaf 0 te beginnen: dat bespaart tijd en geld
  • Er zijn standaarden waar iedereen zich aan moet houden: dat is veiliger en minder foutgevoelig
  • Het is up to date: daardoor gebruik je altijd de nieuwste technologie
  • Je focust op details: frameworks zijn gemakkelijk uit te breiden
Wat is een framework?
Wat zijn de voordelen van een framework?

Hoe werkt Brthrs met frameworks?

Brthrs Agency gebruikt altijd een framework om jouw website of app te ontwikkelen. Het gebruiken van een solide framework draagt immers bij aan een overzichtelijke, snelle en veilige manier van werken. Dat sluit naadloos aan op de agile maneir waarop wij projecten benaderen. We hebben WordPress al genoemd als achterliggend CMS voor websites. Voor de ontwikkeling van een native app zetten wij React Native in.

Meer weten over de frameworks die wij gebruiken? Stuur ons een bericht, of kom eens langs op het kantoor van Brthrs Agency in Utrecht.

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Naar de inhoud springen