Overslaan naar hoofdinhoud

Hoe wij een digitaal toegankelijk product ontwikkelen

Digitale Toegankelijkheid is in de basis een simpel principe: Zorg ervoor dat iedereen jouw digitale product kan gebruiken, dus ook mensen met een beperking.

Van ingewikkelde richtlijn
naar eigen methodiek

In de praktijk is het echter moeilijker toe te passen dan je zou denken. Er zijn namelijk honderden factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je een product digitaal toegankelijk wilt maken. En ondanks het feit dat hiervoor een richtlijn beschikbaar is, is die richtlijn zelf ironisch genoeg niet handig in gebruik (of digitaal toegankelijk).

Daarom hebben wij een methodiek ontwikkeld waarmee wij op een snelle en doeltreffende manier jouw digitale product toegankelijk kunnen maken.

Foto van Reinoud en Romana aan het werk op het kantoor van Brthrs
reinoud van brthrs op het kantoor van brthrs in utrecht

Hoe werkt onze methode

Bij digitale toegankelijkheid staat de mens met een beperking centraal. Met dit gegeven als handvat hebben wij alle mogelijke beperkingen in kaart gebracht, gecategoriseerd en vertaald naar persona’s. Tijdens de ontwikkeling van een app of een website gebruiken wij deze persona’s om onze producten digitaal toegankelijk te maken.

De persona’s hebben allemaal een eigen naam en een set aan vragen die zij kunnen stellen aan onze ontwikkelaars en ontwerpers.

Afhankelijk van de doelgroep van jouw digitale product, gebruiken we een selectie van die persona’s om te toetsen of jouw website of app ook voor hen straks goed te gebruiken is.

 

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Naar de inhoud springen