Digitale Toegankelijkheid

Het ontwikkelen van een digitaal product vergt naast kennis van techniek, programmeertalen en design ook kennis over de doelgroep waar je het product voor ontwikkelt. In de meeste gevallen vergeet men dat een grote groep (namelijk 6 miljoen mensen) beperkt toegang heeft tot de digitale wereld.

Dit kan verschillende redenen hebben zoals bijvoorbeeld laaggeletterdheid, slechtziend, dyslectici of slechthorend. Wij bij Brthrs geloven in een digitale wereld die voor iedereen toegankelijk is. Daarom willen willen toonaangevend zijn in het maken van mooie, slimme, gebruiksvriendelijke en voor iedereen toegankelijke digitale producten.

Waarom is digitale toegankelijkheid voor jouw organisatie belangrijk?

Voldoen aan de digitale toegankelijkheid richtlijnen en wet -en regelgeving is niet alleen maar nuttig omdat het een maatschappelijke functie heeft.

Wanneer je als organisatie je houdt aan deze richtlijnen dan;

  1. Bereik je een grotere doelgroep. Dus meer potentiële klanten.
  2. Is gebruikservaring voor je bezoekers beter
  3. Is je website beter vindbaar in zoekmachines
  4. Is je website goed te gebruiken op alle apparaten en besturingssystemen

Is er wetgeving omtrent digitale toegankelijk?

Ja, alle (semi-)overheidswebsites moeten digitaal toegankelijk zijn. De website van deze organisaties moeten ook voorzien zijn van een toegankelijkheidsverklaring.

Hoe kunnen wij jouw helpen?

Ben je benieuwd hoe toegankelijk jouw digitale product is? Wij hebben een werkwijze ontwikkeld van waaruit we kunnen beoordelen hoe toegankelijk jouw digitale product is. Dit doen wij aan de hand van persona’s. Lees hier meer over onze werkwijze.

Wil jij meer weten over wat digitale toegankelijkheid voor jouw organisatie betekent? Mel je dan hier aan.

Skip to content