Skip to main content

Een handzaam communicatiemiddel voor AOb-leden

Wat doe je als je de drempel voor contact met je leden wil verlagen? Dan vraag je Brthrs om een mooie app voor je te bouwen.

Foto van applicatie van AOB
Referentie naar AOb
Algemene Onderwijsbond ↗
Branche
Onderwijs, vakbond
Plaats
Utrecht
Omvang bedrijf
100 – 200 werknemers
85.000 leden
Eindproduct
iOS & Android App

Altijd bij de hand

Met bijna 85 duizend leden is de AOb de grootste onderwijsvakbond van Nederland. De AOb behartigt hun belangen, zowel op inhoud als op arbeidsvoorwaardelijk gebied.

Voor al deze trouwe leden wilde de AOb een applicatie waarmee zij nieuws, evenementen en hun eigen gegevens altijd en overal kunnen inzien.

Wij mochten voor hen de iOS en Android app ontwikkelen.

We waren voor de AOb op zoek naar een partij die ons kon meenemen in het gehele traject, omdat een app maken nieuw voor ons was. Brthrs kon dit bieden en een voordeel was ook dat zij, net als wij, in Utrecht zitten. Dat zorgt ervoor dat je ingewikkelde onderwerpen persoonlijk kunt bespreken.

ProjectleiderAlgemene Onderwijsbond

Een lesje gebruikersgemak

De AOb heeft veel om met hun leden te delen. Hoe zorg je ervoor dat je al deze informatie in hapklare brokken aanbiedt? Een mooie uitdaging voor onze bedreven app-designers.

Doordat smartphones variëren in formaat, zijn ook schermverhoudingen uiteenlopend en zijn op ieder apparaat de regellengtes anders. Om de tekst tóch overzichtelijk te houden, hebben wij een systeem bedacht dat de hoogtes bepaalt tussen de verschillende tekstonderdelen. Zo blijft alles lekker leesbaar!

Foto van app AOB

Achterban raadplegen

Regelmatig zet AOb zich in voor een maatschappelijk debat. Voor hun argumenten, gebruiken ze informatie uit enquêtes die ze uitzetten onder hun achterban. Onze uitdaging: hoe houd je de vormgeving zo aantrekkelijk, dat zoveel mogelijk respondenten willen meedoen?

Bij Brthrs doen we altijd goed onderzoek voor we gaan bouwen. Na het testen van verschillende soorten enquêtes, kwam uiteindelijk het huidige  ontwerp bovendrijven als het beste.

Eenvoud en betrouwbaarheid

Gebruikers kunnen in onze enquête nauwelijks vragen en antwoordopties verkeerd interpreteren, waarmee we voorzien in een betrouwbare uitkomst. Het ontwerp hebben we dan ook simpel gehouden.

Zijn we daar gestopt met ontwikkelen? Zeker niet! Dankzij een overzichtelijk resultatenscherm, zien de gebruikers ook nog direct de uitkomsten van de enquête overzichtelijk op een rijtje.

“We hebben een ontzettend mooie app, die past bij onze huisstijl en onze andere online kanalen aanvult en verbindt. En we zien dus nog meer kansen, die we in de toekomst wellicht goed kunnen uitvoeren met Brthrs.”

ProjectleiderAlgemene Onderwijsbond
Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud