Skip to main content

Wat is een broncode?

Een broncode is de achterliggende code van een website of app. Websites zijn in feite de visuele weergave van de broncode. Binnen een internetbrowser kun je de broncode van elke website inzien. Bij een app is dat lastiger.

Hoe bekijk je de broncode?

In de meeste internetbrowsers kun je de broncode van een website eenvoudig inzien. Meestal is het een kwestie van drukken op de rechtermuisknop. In het menu dat vervolgens verschijnt kies je voor ‘Broncode weergeven’. De HTML-code van de website verschijnt vervolgens in een nieuw scherm. Bij apps is het niet zomaar mogelijk de achterliggende code te bekijken. Sommige ontwikkelaars kiezen er wel voor om hun code te delen op een open source-platform als Github.

Het is goed te vermelden dat op een broncode auteursrecht rust, net als bij een normale tekst. Als je zomaar code van een andere site of applicatie kopieert is dat dus strafbaar.

Wat is een broncode?
Hoe bekijk je een broncode?

Waarom is een goede broncode belangrijk?

Brthrs hecht veel waarde aan het opleveren van goede code. Dat is niet alleen belangrijk om sites en apps sneller en stabieler te laten draaien. Google beloont websites met schone en gestructureerde code met een hogere indexering. Bij apps speelt iets anders mee: als jouw applicatie niet goed in elkaar in zit, kan Apple of Google deze weigeren in hun app-store. Het ontwikkelproces duurt daardoor langer.

Bij Brthrs ontwikkelen we onze sites en apps volgens de allerlaatste best practices. Dat levert de beste kwaliteit op. Om dit te bevorderen maken we bijvoorbeeld gebruik van hoog aangeschreven frameworks. Wil je hier meer over weten? Stuur ons gerust een berichtje.

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Naar de inhoud springen