Skip to main content

Geweldige Wijk App

Maak van je wijk een Geweldige Wijk door elkaar te helpen.

iphone met de app van de Geweldige wijk

Welkom in de Geweldige Wijk!

Wie wil er niet wonen in een Geweldige Wijk? Een wijk waarin het normaal is dat we elkaar helpen! In sommige gezinnen is er voldoende. Bij anderen is er te weinig. Als er te weinig is, geeft hen dat veel stress. Vaak stapelen problemen zich op. Zo ontstaat nog meer stress. Met vervelende gevolgen voor de gezondheid en geluk van alle gezinsleden.

Samen met de GeluksBV ontwikkelen wij het Geweldige Wijk Platform. Geweldige Wijk is een platform (iOS app, Android app & Dashboard ) waarmee wij sociale- en gezondheidsachterstanden in Nederland verkleinen, door mensen die leven in armoede gericht te ondersteunen meer regie te nemen op hun eigen geluk en gezondheid. Momenteel loopt er een pilot van het platform bij de gemeente Meppel.

Hoe werkt de Geweldige Wijk?

Mensen die minder te besteden hebben, krijgen toegang tot de app en kunnen verschillende vragen stellen in bepaalde categorieën, zoals: Vervoer, Spullen of Cultuur. Mensen die graag willen helpen kunnen zich ook aanmelden voor het platform en daarbij aangeven in welke categorie zij kunnen helpen. Wanneer de vrager een vraag plaatst krijgt de helper hier een notificatie van en kunnen zij met elkaar gaan chatten. Als de vrager zich comfortabel voelt bij  het gesprek kan deze persoon de helper toewijzen en een afspraak maken. Zo zorgen we voor elkaar in de wijk.

Iphone met scherm van Geweldige wijk app

Geen stereotypen

Tijdens het designproces hebben we verschillende stijlen van iconen voorgelegd aan de doelgroep. In dit proces kwamen wij tot de conclusie dat iconen in “menselijke” vorm vaak leiden tot een stereotype. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een set iconen te maken die wel “menselijk” communiceren, maar wel neutraal tot uiting komen.

Verschillende iconen van de geweldige wijk app, zoals sterretjes met gezichtjes en rondjes met gezichtjes

Design dat aansluit bij doelgroep

Het design en de iconen zijn getest met de doelgroep, zodat we zeker weten dat de content goed wordt begrepen.

Elkaar helpen

De app nodigt wijkbewoners uit om naar elkaar om te kijken en elkaar te helpen.

iphone met de app van de Geweldige wijk

Chat-functie

Wijkbewoners kunnen in de app met elkaar chatten om de geboden hulp af te stemmen.

React Native

Een app die werkt op zowel Android als iOS systemen.

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud