Skip to main content

Eneco Zonnesimulator app

Een app waarmee je kunt zien hoe zonnepanelen op jouw dak zouden staan.

iphone met de eneco zonnesimulator app

Meer aandacht genereren
voor zonne-energie

Eneco kwam bij ons met de vraag of wij een manier konden bedenken waarbij mensen meer aandacht gingen besteden aan zonne-energie. Dit moest resulteren in een beter geïnformeerde en betrokken doelgroep die uiteindelijk sneller informatie aanvraagt.

Gemakkelijk berekenen hoeveel jouw zonnepanelen je opleveren

Eneco is een van de grootste leveranciers van natuurlijk gas en elektriciteit in Nederland. Eneco gelooft in duurzame energie. Zij willen ook zorgen dat de bevolking beter geïnformeerd raakt over duurzaam energie en zodoende meer bewuste keuzes kan maken.

Met de Eneco Zonnesimulator is het mogelijk om een foto van je eigen dak te maken en er virtueel zonnepanelen op te leggen.

In onze optiek kan een gebruiker niet beter betrokken raken dan door het product of de dienst zelf te ervaren. Met de app voor iOS maak je in eenvoudige stappen een digitaal model van je dak en leg je deze vol met zonnepanelen. En je kunt makkelijk berekenen hoeveel de zonnepanelen je opbrengen.

iphone met de eneco zonnesimulator app

Maak een foto van je dak en gebruik deze om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van hoe zonnepanelen op jouw dak eruit zien.

afbeelding van app met foto van dak plus gesimuleerde panelen
eneco app op een ipad

Google Maps

Veel mensen hebben geen schuin dak, maar een plat dak of wonen in de stad. Voor deze doelgroep is het mogelijk om een satellietfoto van Google Maps te gebruiken.

Verzamel de data

Veel mensen weten uiteraard niet of hun dak op het zuiden of noorden ligt. Voor het bepalen van de opbrengst is de oriëntatie van je dak ten opzichte van de zon essentieel. Om het de gebruiker makkelijk te maken gebruiken wij hier gewoon het kompas voor.

Voor het meten van de hellingshoek van het dak gebruiken wij de gyroscope van het apparaat. Door je device gelijk te stellen aan de hellingshoek van je dak wordt de hellingshoek automatisch berekend.

iphone met de zonnesimulator app van eneco
iphone met de eneco zonnesimulator app

Statistieken

Door het koppelen van open data van het KNMI (Joules per m2) is het mogelijk om de huidige opwek op het huidige tijdstip te tonen.

Aan de hand van de hoeveelheid zonnepanelen en de ligging van het dak, geeft de app voorspellingen per jaar, maand of week.

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud