Skip to main content

Wat is Xcode?

Xcode is een programma van Apple waarmee je apps voor iOS kunt ontwikkelen. Het maakt onderdeel uit van de iOS SDK en is gratis te downloaden. Je hebt daarvoor wel een Mac nodig. Brthrs gebruikt dit programma voor het maken van iPhone- en iPad-apps.

Door Agile werkt Brthrs Agency efficiënter

De eerste versie van Xcode werd gelanceerd in 2003. Het ontwikkelprogramma ondersteunt veel bekende programmeertalen, waaronder C++, Objective C++, Java en Swift. Naast een tekst-editor om code in te schrijven, bevat het ook een interface builder. Daarin kun je een UI voor je app ontwerpen. Daarnaast heb je een simulator tot je beschikking, waarin je je apps kunt testen. Het programma is ook voorzien van veel nuttige documentatie voor app-ontwikkelaars.

Wat is Xcode?
Wat zijn de voordelen van Xcode?

De voordelen van Agile voor jouw project

Brthrs zet Xcode al jaren in voor het ontwikkelen van apps. Het is één van de belangrijkste tools die wij gebruiken om kwalitatief goede iOS-apps te maken. Voordat het ontwikkelproces van start gaat, zorgen we natuurlijk eerst voor een solide concept en ontwerp. Als we de ontwikkelfase ingaan, is Xcode een efficiënte tool om apps te ontwikkelen. Meer weten over de werkwijze van Brthrs? Stuur ons gerust een berichtje!

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud