Skip to main content

Wat is een issue?

Een issue of bug is een probleem in een website of app. Een goed, digitaal product heeft uiteraard zo min mogelijk issues. Toch ontstaan zelfs in de beste apps bugs.  Het is vooral zaak dat je ze zo snel mogelijk opspoort en oplost. Lees op deze pagina hoe Brthrs problemen met jouw digitale product voorkomt.

Hoe voorkom je issues of bugs in je app?

Het is erg moeilijk om issues in een app of website te voorkomen. Fouten maken is menselijk, en soms ontstaat een probleem buiten jouw schuld om. Bijvoorbeeld als ineens iets verandert in het besturingssysteem waar de app op draait. Het is daarom vooral belangrijk om issues zo snel mogelijk op te sporen en te repareren.

Hier moet je op letten als je issues wilt voorkomen:

  • Zorg dat je app of website up-to-date is: als jouw app, of delen van jouw code, verouderd zijn is de kans groter dat er fouten ontstaan. Bijvoorbeeld als jouw code niet meer aansluit op het platform waar het op draait, zoals iOS of WordPress.
  • Zorg voor overzicht in de code van jouw app of website: als jouw broncode een rotzooitje is ontstaan snel fouten. Met name als meerdere mensen aan een project werken. Bovendien is het bij rommelige code moeilijker om problemen op te sporen als een fout ontstaat.
  • Installeer een issue tracker: een manier om overzicht te bewaren is door een issue tracker te installeren. Iedere bug wordt hierin genoteerd, evenals de persoon die eraan werkt. Als iets is afgerond is kun je het afvinken. Een bekend voorbeeld van een issue tracker is Jira.
Wat is een issue?
Hoe los je issues in je app op?

Hoe los je issues of bugs in je app op?

Door gebruik te maken van best practices en frameworks is het gemakkellijker om issues te repareren. Frameworks worden vaak geüpdate en door veel mensen gebruikt. Bugs die bij jou optreden, ontstaan vaak ook bij anderen. Brthrs gebruikt bewezen frameworks altijd als basis voor websites en apps. Meer weten over de methodes die wij gebruiken om bugvrije digitale producten te ontwikkelen? Stuur ons gerust een berichtje!

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud