Skip to main content

Wat is een huisstijl?

Een huisstijl is de visuele weergave van een organisatie. Dat kan de lay-out van de website of app zijn, maar ook de look-and-feel van visitekaartjes en het kantoor. Daarbij denk je misschien aan een logo, maar een huisstijl draait ook om een herkenbaar kleurenpalet en lettertype.

Wat zijn de kenmerken van een goede huisstijl?

Huisstijl hangt nauw samen met identiteit. Als de look-and-feel van jouw organisatie de juiste snaar raakt, word je herkend. Dat is belangrijk voor het success van jouw bedrijf, of om een bepaald project in de schijnwerpers te zetten. Bij een goede huisstijl komt ook storytelling om de hoek kijken. Wanneer jij met jouw huisstijl een aansprekend verhaal weet te vertellen laat je een blijvende indruk achter. Dat geeft jouw merk het juiste imago.

Dit zijn de belangrijkste elementen van een huisstijl:

  • Een logo
  • De typografie
  • Het kleurgebruik
  • Vaste formaten
Wat is een huisstijl?
Waarom is een huisstijl belangrijk?

Waarom is een huisstijl belangrijk?

Met de juiste huisstijl maak je jouw digitale project aansprekend en aantrekkelijker. Maar hoe zet je dit communicatiemiddel zo effectief mogelijk in? Het is belangrijk dat jouw lay-out kwaliteit uitstraalt. Tegelijkertijd zijn originaliteit, eenvoud en duurzaamheid belangrijk. Als je daar verkeerde keuzes in maakt kan je dat tijd en geld kosten. Advies nodig? Brthrs denkt graag met je mee over de juiste stijl voor jouw organisatie.

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud