Skip to main content

Wat is een CMS?

Een CMS is een Content Management System. Bij het ontwikkelen van websites wordt dit systeem gebruikt als achterliggende omgeving (of backend). Voor het toevoegen en beheren van pagina’s, maar ook uitgebreidere functionaliteiten als boekingssystemen en webshops. Veelgebruikte systemen zijn WordPress, Drupal en Joomla.

Hoe werkt een CMS?

Een CMS werd voorheen vooral gebruikt om gemakkelijk nieuws en andere content te plaatsen. Tegenwoordig wordt het veel breder ingezet en dient het vaak als framework voor websites. Zo biedt een CMS tegenwoordig een keur aan thema’s en plugins om jouw site volledig naar wens aan te passen. Het grote voordeel is dat daar meestal weinig programmeerwerk bij komt kijken. Naast WordPres zijn ook Drupal, Magento en Joomla bekende Content Management-systemen.

Hoe werkt een CMS?
Hoe zet je een CMS op je website?

Hoe zet je een CMS op je website?

Wanneer je een klein beetje kennis hebt van FTP en databases, dan is het niet moeilijk om een CMS in te stellen. Je hoeft alleen bestanden te downloaden en uploaden op je eigen server. Meestal is er een ‘wizard’ waarmee je jouw site binnen een paar klikken instelt. Vervolgens is het zaak om jouw website naar smaak aan te passen met een thema en plugins. Voor de bekende Content Management Systems zijn veel standaardthema’s en aanvullingen te vinden. Vaak is het mogelijk je eigen thema te maken, maar daar heb je de nodige programmeerkennis voor nodig.

Brthrs heeft veel ervaring in het ontwikkelen van websites met een achterliggend CMS. Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van een thema? Het maken van een custom plugin? Of wil je dat we jouw volledige website ontwikkelen? Stuur ons gericht een berichtje!

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud