Skip to main content

Wat is TikTok Shopping?

TikTok Shopping is een geïntegreerde functie binnen het TikTok-platform, die het mogelijk maakt voor verkopers, merken en creators om hun producten direct via TikTok zelf te verkopen. Dit gebeurt niet alleen via traditionele in-feed video’s, maar ook via live uitzendingen en het Product Showcase tabblad. Met live shopping kunnen bedrijven hun producten reviewen tijdens livestreams en meteen verkopen. Daarnaast kun je ook via advertenties de producten uit je shop verkopen. Hoewel deze functie nog niet wereldwijd beschikbaar is, is de uitrol ervan sinds de zomer van 2022 gestart in landen zoals het Verenigd Koninkrijk, China en Italië.

Waarom is TikTok Relevant voor Online Marketing?

  • Groeiende E-commerce Aanwezigheid: TikTok’s opkomst als een hotspot voor online winkelen, vooral door de lancering van TikTok Shop en het promoten van producten via pakkende video’s.
  • Jong Publiek Bereiken: Met 63% van de Gen Z die dagelijks TikTok gebruikt, overtreft het platform andere sociale media in het bereiken van deze demografische groep.
  • Omzetpotentieel: In 2022 leidde TikTok de in-app aankopen in de VS, met aanzienlijke app-store-inkomsten, wat een groot omzetpotentieel aantoont.
Screenshots van TikTok Shopping in een iPhone.
Screenshots van TikTok Shopping met producten in een iPhone.

Voordelen, Nadelen en Concurrentiepotentieel van TikTok Shopping

  • Voordelen: Directe verkoop en promoties, toegang tot een jong publiek, interactieve verkoopervaring.
  • Nadelen: Beperkte regionale beschikbaarheid, aanpassing aan een nieuw platform.
  • Concurrentiepotentieel: TikTok Shop kan een sterke concurrent worden voor gevestigde online retailers door een unieke winkelervaring aan te bieden.

Conclusie

TikTok bewijst zich als een levensvatbaar platform voor online marketing, met diverse functies en strategieën die bedrijven kunnen benutten. De TikTok Shop opent nieuwe deuren voor interactieve en creatieve promotie en verkoop van producten aan een jong en dynamisch publiek. Via de TikTok Shop Academy kun je meer informatie vinden over het opzetten van je eigen shop.

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Ga naar de inhoud