Skip to main content

Wat is een SDK?

SDK is de afkorting voor software development kit. Het is een set van ontwikkeltools die het gemakkelijker maken om applicaties te ontwikkelen voor een bepaald platform. Apple en Google bieden bijvoorbeeld een development kit aan voor iOS en Android.

Wat zijn voorbeelden van een SDK?

Een development kit bevat verschillende tools voor software-ontwikkelaars. In de kit voor iOS vind je bijvoorbeeld Xcode, waarin een programmeur apps kan ontwikkelen. Daarnaast is er een iOS Simulator om apps voor iPhone of iPad te testen, maar ook een interface builder om de UI met een eenvoudig drag & drop-systeem te ontwerpen.

Ook deze bedrijven bieden één of meerdere development kits aan:

  • Java;
  • Android;
  • Mac OS X;
  • Windows 10.

Een SDK moet niet verward worden met een API: een API is een functionaliteit die de ene applicatie met de andere applicatie laat communiceren. Een SDK geeft je hulpmiddelen om software voor een bepaald platform te ontwikkelen.

Wat zijn voorbeelden van een SDK?
Waarom moet je een SDK gebruiken?

Een SDK is onmisbaar voor het maken van iOS en Android-apps

Brthrs Agency maakt volop gebruik van development kits om apps en websites te ontwikkelen. De tools vanuit Apple en Google zijn essentieel om kwalitatief goede apps voor iOS en Android te maken. Naast officiële development kits zetten wij ook bewezen frameworks en tools in voor onze digitale producten. Denk bijvoorbeeld aan Laravel voor het schrijven van PHP. Meer weten over onze werkmethodes? Stuur ons gerust een berichtje!

Foto van Robert Keus met roze achtergrond

Hey!

Wil je meer weten?

Dit is Robert, directeur van Brthrs. Heb je een vraag, een uitdaging, een idee… Hij hoort het graag!

WhatsApp Robert
Naar de inhoud springen