Skip to main content

????

Hackathon

Ontdek hoe een hackathon jouw volgende project naar een hoger niveau kan tillen! Verzamel ideeën, bouw een prototype, bevorder innovatie en vergroot jouw kans op succes.

Deze succesvolle digitale producten
werden geboren tijdens een hackathon

Logo Scheduled app

Scheduled

Scheduled is een app waarmee je berichten kunt inplannen voor je chat-apps zoals iMessage en WhatsApp.

Logo StopCoach app

De StopCoach

De StopCoach is een iOS en Android app die mensen effectief helpt bij het stoppen met roken.

Logo Digitaal Toegankelijk app

Accessibility Audits

Online-omgeving om toegankelijkheidsonderzoeken en audits uit te voeren en te publiceren.

 • Audits kunnen 75% sneller worden uitgevoerd
Logo PassThru app

PassThru

PassThru is een app waarmee je op een eenvoudige manier en op één plek al je tickets opslaat.

Foto van kristine, robert en reinoud op het kantoor van Brthrs. Terwijl ze tekenen op een whiteboard

De hackathon

Een hackathon is een evenement waarbij we met onze developers binnen een korte, vastgestelde tijd een probleem oplossen of een technisch prototype of concept ontwikkelen.

Door te beginnen met een hackathon is de kans op een succesvol eindproduct groter, omdat je op snelle en efficiënte wijze je idee in twee dagen kunt valideren door middel van het ontwikkelen van een werkbaar prototype.

Eerder is al aangetoond dat door dit vooronderzoek je uiteindelijk de ontwikkeltijd en kosten van je digitale product flink vermindert en de kans op succes aanzienlijk vergroot.

????

ChatGPT Hackathon

Heb jij een specifiek idee over het inzetten van ChatGPT? Of wil je juist de mogelijkheden exploreren? Dan kun je een ChatGPT hackathon doen! In deze hackathon gaan wij onderzoeken hoe het algoritme achter ChatGPT jouw organisatie kan helpen met het verbeteren van je bedrijfsprocessen.

Innoveren

In een hackathon kun je sneller innoveren, omdat je dedicated aan één vraagstuk werkt en belemmeringen dus tijdelijk worden weggenomen.

Nieuwe ideeën

Een hackathon is een effectieve manier om snel veel nieuwe ideeën te verzamelen en te onderzoeken welke mogelijkheden het meest veelbelovend zijn.

Prototype

Een hackathon biedt de mogelijkheid om snel en efficiënt te testen en te itereren op ideeën. Daardoor wordt in een stroomversnelling een concept en uiteindelijk een werkend prototype ontwikkeld.

Teambuilding

Samen zonder invloeden van buitenaf werken aan een hackathon, is een prachtige manier van teambuilding. En dat goede teamgevoel is ook belangrijk voor het slagen van het grotere project.

Stap 1

Gratis Intake

We starten met een intake van een uur om je te leren kennen en je wensen te bespreken.
Stap 2

De verdieping

In 4 uur lichten we samen het bestaande of nieuwe concept door en bepalen we wat het onderwerp wordt van de hackathon.

Stap 3

De Hackathon

Tijdens een tweedaagse hackathon met (een deel van) jullie team en het Brthrs team ontwikkelen we een werkend prototype.

Wat betekent een hackathon voor jou?

Wil je jouw bedrijfsproces versnellen, het niveau van een bestaand product verhogen of een nieuw idee valideren? Wij kunnen je helpen!

Met een hackathon kun je snel tot de kern komen, waardoor je in een volgende fase de juiste beslissingen neemt, ontwikkeltijd bespaart en meer kans hebt op een succesvol product.

Wat gaan we precies doen? Lees hieronder verder.

Wat is de Intake?

Wij bieden een gratis intake van een uur aan voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in een hackathon. Tijdens deze intake gaan wij dieper in op de specifieke wensen en doelen van jouw concept en bespreken hoe wij je kunnen helpen deze te bereiken.

Onze ervaren consultants zullen je vragen stellen over jullie bedrijf, de huidige situatie en jullie toekomstplannen. Ook analyseren we – indien aanwezig – jullie huidige concept en adviseren we je over hoe dit verbeterd kan worden.

Wat leveren we op?

 • Gratis gesprek
 • Voorstel met een kort eerste advies

Wat is de Verdieping?

Wanneer je na de intake hebt besloten dat je graag een werkend prototype wil ontwikkelen in een hackathon, gaan we samen om tafel voor een verdiepende sessie van 3-4 uur. Tijdens deze sessie gaan wij dieper in op het bestaande of nieuwe digitale concept dat jullie willen ontwikkelen.

Aan de hand van deze sessie krijg je een beter inzicht in de sterkte en zwakke punten van jouw concept, hoe deze verbeterd kunnen worden, waar je kosten kunt besparen en wat wij in de hackathon gaan ontwikkelen.

Verder komen de volgende zaken aan bod:

 1. Uitdiepen van het doel: Tijdens deze sessie bespreken we wat er nodig is om het doel te bereiken en hoe we dit kunnen realiseren.
 2. Scope definiëren: We bepalen welke specifieke problemen en uitdagingen we gaan aanpakken en wat er buiten de scope van de hackathon blijft.
 3. Het team bepalen: We bespreken welke specifieke vaardigheden en kennisgebieden nodig zijn voor de hackathon en vormen op basis daarvan het team.
 4. Data verzamelen en analyseren: We verzamelen en analyseren de relevante data. Denk aan een marktonderzoek, concurrentieanalyse of bestaande data over het product of de dienst.
 5. Actieplan opstellen: We stellen samen een actieplan op voor hoe we tijdens de hackathon te werk gaan en welke stappen we gaan nemen om jullie doel te bereiken.

Wat leveren we op?

 • Sessie van 3-4 uur
 • Actieplan als basis voor de hackathon

Wat is de Hackathon?

De Hackathon is een tweedaagse hackathon waarin jullie samen met het Brthrs team aan de slag gaan met het concept.

Tijdens de hackathon zullen onze experts en ontwikkelaars zich richten op het oplossen van de problemen en het verbeteren van jouw concept, met behulp van de verdiepende analyse.

Wij zullen samen met jou (en je team) in een intensieve en creatieve sfeer werken aan een prototype of een minimaal werkende oplossing, gebaseerd op jouw specifieke wensen en doelen.

De hackathon is een unieke ervaring die je de kans geeft om snel resultaten te behalen. Je zult zien hoe jouw concept verandert in een prototype of een minimaal werkende oplossing, in slechts twee dagen tijd.

Aan het einde van de hackathon zullen wij het prototype presenteren. Tevens ontvangen jullie hierbij een overzicht van de volgende stappen die genomen moeten worden om het project succesvol af te ronden.

Wat leveren we op?

 • Hackathon van twee dagen met 3 teamleden uit het Brthrs team
 • Eerste ontwerp van het concept
 • Prototype van het concept
 • Presentatie van het concept
 • Presentatie vervolgstappen

Wist je dat wij nog meer succesvolle concepten hebben ontwikkeld?

Logo Zuidema HUB app

Zuidema HUB

De Zuidema HUB is een persoonlijke coaching- en trainingstool (zowel app als portal) waarmee deelnemers het maximale uit elke situatie halen.

Logo Red Alert app

Drugs Red Alert app

Een app voor het Trimbos Instituut die je direct op de hoogte brengt wanneer er gevaarlijke drugs in omloop zijn. Deze app is al door honderduizenden gebruikers gedownload.

Logo Crop Video Platform

Crop.Video

Crop.Video is een tool waarmee je op een snelle manier video’s kan bijsnijden voor sociale media. Het wordt door videobewerkers wereldwijd gebruikt.

Logo AOb app

AOb App

Voor alle trouwe leden van de AOb hebben wij een applicatie ontwikkeld waarmee zij nieuws, evenementen en hun eigen gegevens altijd en overal kunnen inzien.

Verzamel ideeën, bouw een prototype, bevorder innovatie en vergroot jouw kans op succes.

Ga naar de inhoud