Geweldige Wijk iOS & Android app

Welkom in de Geweldige Wijk!

Wie wil er niet wonen in een Geweldige Wijk? Een wijk waarin het normaal is dat we elkaar helpen! In sommige gezinnen is er voldoende. Bij anderen is er te weinig. Als er te weinig is, geeft hen dat veel stress. Vaak stapelen problemen zich op. Zo ontstaat nog meer stress. Met vervelende gevolgen voor de gezondheid en geluk van alle gezinsleden.

Samen met de GeluksBV ontwikkelen wij het Geweldige Wijk Platform. Geweldige Wijk is een platform (iOS app, Android app & Dashboard ) waarmee wij sociale- en gezondheidsachterstanden in Nederland verkleinen, door mensen die leven in armoede gericht te ondersteunen meer regie te nemen op hun eigen geluk en gezondheid. Momenteel loopt er een pilot van het platform bij de gemeente Meppel.

Hoe werkt de Geweldige Wijk?

Mensen die minder hebben krijgen toegang tot de app en kunnen verschillende vragen stellen in bepaalde categorieën, zoals: Vervoer, Spullen of Cultuur. Mensen die graag willen helpen kunnen zich ook aanmelden voor het platform en kunnen aangeven in welke categorie zij kunnen helpen. Wanneer de vrager een vraag plaatst krijgt de helper hier een notificatie van en kunnen zij met elkaar gaan chatten. Wanneer de vrager zich comfortabel voelt bij  het gesprek kan deze persoon de helper toewijzen en een afspraak maken.

De Geweldige Wijk

Geen stereotype

Tijdens het designproces hebben wij vele stijlen van iconen geprobeerd, echter kwamen wij tot de conclusie dat iconen in “menselijke” vorm vaak leiden tot een stereotype. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een set iconen te maken die wel “menselijk” communiceren, maar wel neutraal tot uiting komen.

Geweldige Wijk Icons

Techniek vs Budget

Voor dit project hebben wij ervoor gekozen om de apps te ontwikkelen met React Native. Hierdoor is het mogelijk geworden om met een beperkt budget zowel een iOS app als Android app te ontwikkelen met een eigen look and feel.

Skip to content
Skip to content