Skip to main content

Hoe goed jouw bedrijf of onderneming het ook doet, een aantrekkelijke en overzichtelijke website is onmisbaar. Zeker gezien consumenten de online winkelomgeving meer dan ooit boven de offline omgeving verkiezen. Dit kan natuurlijk worden verklaard vanwege de maatregelen omtrent het COVID-19 virus, maar de verwachting is dat deze trend zich ook na het huidige coronavirus zal blijven ontwikkelen. Het simpelweg hebben van een website is dan ook niet meer voldoende. Een website moet er aantrekkelijk uit zien, gebruiksvriendelijk en toegankelijk zijn en bovenaan terugkomen in de zoekmachines.

Helaas heeft niet iedere ondernemer de tijd of het budget om zich met web development bezig te houden. Gelukkig hoeft een goede website geen duur prijskaartje te hebben of zeer tijdrovend te zijn. Met een website die voldoet aan de 10 onderstaande tips kan je al een heel eind komen.

1. Zie een website als het visitekaartje van jouw onderneming

Houdt er rekening mee dat een website een verlengstuk is van je bedrijf of onderneming. Daarom is het belangrijk om deze ook te presenteren als het visitekaartje. Het ontwerp en de kwaliteit van de website zijn daarom van essentieel belang. Zowel huidige als potentiële klanten moeten gemakkelijk hun weg kunnen vinden op de website. Dit betekent dat ze de informatie die zij zoeken zonder enige moeite moeten kunnen vinden. De klantgerichtheid en service zoals je die in de fysieke wereld graag aan je klanten levert, moet op dezelfde manier terugkomen in de digitale omgeving.

2. Zorg voor een toegankelijke website

Een website kan er nog zo geweldig en flitsend uit zien, zo lang deze niet toegankelijk is voor mensen met een beperking heb je geen goede website. Een grote groep mensen heeft helaas te maken met een beperking, waardoor het erg lastig is voor deze mensen om hun weg te vinden in de digitale wereld. De digitale toegankelijkheid van een website mag daarom zeker niet worden onderschat. Bovendien is het wettelijk verplicht om te voldoen aan de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid. Daarnaast bereik je met een toegankelijke website meer mensen, is de gebruikservaring van de website beter en is de website beter te vinden in zoekmachines. Zorgen voor een hoge score in zoekmachines is tevens ook de volgende tip.

3. Zorg voor een hoge score in de zoekmachines

Hoe hoger je website scoort in de zoekmachines, hoe beter je website wordt gevonden en hoe groter het aantal bezoekers. Mensen maken nou eenmaal veel gebruik van Google en andere zoekmachines op het moment dat ze op zoek zijn naar een product of dienst. Sommige kleine ondernemers zijn van mening dat zij kansloos zijn tegenover de grote bedrijven als het gaat om het bovenaan komen in de zoekmachines. Dit is absoluut niet waar! Met de juiste strategie en technieken kan je als lokale ondernemer sneller worden gevonden dan de grote bedrijven. Sterker nog, de nummer één positie behalen in de zoekmachines is voor elke website haalbaar.

4. Optimaliseer het ontwerp en gebruiksgemak van je website

Mensen hebben slechts een fractie van een seconde nodig om een mening te vormen over je website. Zorg er daarom voor dat de User Experience (UX) en de User Interface (UI) geoptimaliseerd zijn. Hieronder valt de gebruikservaring en het ontwerp van de website. Denk hierbij maar aan de boodschap die je met jouw website wil overdragen, in de vorm van het visitekaartje van je organisatie.

5. Kies voor een uniek en onderscheidend design

Beelden en illustraties zijn steeds belangrijker geworden in de afgelopen jaren. Vanwege de hogere internetsnelheden is er veel meer mogelijk en bovendien zeggen goede illustraties meer dan een tekst. Daarnaast ziet een website met illustraties er veel aantrekkelijker uit dan webpagina’s met enkel tekst. Ben je op zoek naar unieke en passende illustraties voor jouw website? Dan is het mogelijk om een grafisch ontwerp op maat te laten maken. Zo weet je zeker dat jouw website uniek en onderscheidend zal zijn!

6. Zorg dat je website op ieder platform toegankelijk is

Omdat steeds meer mensen een website bezoeken via hun telefoon of tablet is het belangrijk dat jouw website toegankelijk is op ieder platform. Het is belangrijk om bij het ontwerp van een website rekening te houden met de specifieke mogelijkheden en eigenschappen per platform. Bovendien scoort een mobiel toegankelijke website hoger in de zoekresultaten en vergroot het de gebruikservaring van de bezoekers.

7. Zorg voor een efficiënte en veilige backend

Met de backend wordt het systeem achter een website bedoeld waarin de content, bestellingen of een klantenbestand worden beheerd. De backend omvat dus vaak gevoelige informatie en daarom is het belangrijk dat dit systeem snel, gebruiksvriendelijk en bovendien veilig is. Daarnaast is het ook belangrijk dat een backend schaalbaar Want hoe meer bestellingen of bezoekers je website krijgt, hoe meer informatie een backend moet verwerken.

8. Laat je website aansluiten op je (online) strategie

Een goed doordachte strategie is de basis voor ieder product of dienst. Dit geldt uiteraard ook voor een website. Wat is het doel van je website? Welk verhaal moet er worden gecommuniceerd naar de gebruiker en hoe wil je dit doen? Dit zijn enkele voorbeelden van vragen waar jouw onlinestrategie een antwoord op moet geven en welke terug moeten komen in jouw website. Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan denken wij van Brthrs graag met jou mee over een waterdichte strategie voor jouw website.

9. Zorg voor een duidelijke call to action

Eén van de belangrijkste aspecten van een goede website is dat deze een duidelijke call to action bevat. Oftewel, de bezoeker vindt snel en gemakkelijk wat hij of zij zoekt en onderneemt actie. Deze actie kan bestaan uit het bestellen van een product of het inplannen van een afspraak. Zaken als het vinden van een telefoonnummer of e-mailadres en contact opnemen behoren hier uiteraard ook bij. Dit zijn allemaal eenvoudige implicaties, maar uiterst belangrijk en bovendien zeer effectief.

10. Blijf je website updaten en ontwikkelen

Op het moment dat je nieuwe website eindelijk af is ziet het geheel er natuurlijk fris en flitsend uit. Echter, de taak is nu niet volbracht. Een goede website moet je blijven ontwikkelen en updaten qua inhoud en design. Een belangrijk onderdeel hiervan is het aanleveren van content voor de website, bijvoorbeeld in de vorm van blogs. Goede content op de website zorgt voor een hogere vindbaarheid en dus meer bezoekers. Helaas kost het schrijven van blogs tijd, met name omdat dit regelmatig moet gebeuren om up to date te blijven. Gelukkig helpen wij van Brthrs jou graag met het aanleveren van aantrekkelijke teksten voor jouw website!

Een eigen website op maat gemaakt

Wil je graag een website die voldoet aan alle bovenstaande tips, maar heb je hier momenteel zelf geen tijd voor? Wij van Brthrs helpen je graag met de ontwikkeling of verbetering van jouw persoonlijke website. Neem gerust contact met ons op en dan zorgen we samen voor website op maat die impact creëert voor jouw organisatie of onderneming.

Ga naar de inhoud