Hoe wij een digitaal toegankelijk product ontwikkelen

Digitale Toegankelijkheid is in de basis een simpel principe: Zorg ervoor dat iedereen jouw digitale product kan gebruiken, dus ook mensen met een beperking.

In de praktijk is het echter moeilijker toe te passen dan je zou denken. Er zijn namelijk honderden factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je een product digitaal toegankelijk wilt maken. En ondanks het feit dat hiervoor een richtlijn beschikbaar is, is die richtlijn zelf ironisch genoeg niet handig in gebruik (of digitaal toegankelijk).

Daarom hebben wij een methodiek ontwikkeld waarmee wij op een snelle en doeltreffende manier jouw digitale product toegankelijk kunnen maken.

Hoe werkt onze methode?

Bij digitale toegankelijkheid staat de mens met een beperking centraal. Met dit gegeven als handvat hebben wij alle mogelijke beperkingen in kaart gebracht, gecategoriseerd en vertaald naar persona’s. Tijdens de ontwikkeling van een app of een website gebruiken wij deze persona’s om onze producten digitaal toegankelijk te maken.

De persona’s hebben allemaal een eigen naam en een set aan vragen die zij kunnen stellen aan onze ontwikkelaars en ontwerpers.

Afhankelijk van de doelgroep van jouw digitale product, gebruiken we een selectie van die persona’s om te toetsen of jouw website of app ook voor hen straks goed te gebruiken is.

Meer weten?

Wil jij meer weten over wat wij kunnen betekenen voor de digitale toegankelijkheid van jouw website of app?

Skip to content